Het Educatief Wandelpad Archeologie krijgt zes nieuwe infopanelen

Archeologievereniging Agilas uit Asse heeft het Educatief Wandelpad Archeologie uitgebreid met zes extra panelen. Langsheen het wandelpad van 4,5 kilometer geven 23 informatiepanelen meer uitleg over het archeologisch verleden van de gemeente.

Wie deze zomer nog op zoek is naar een leuke en educatieve gezinsuitstap kan daarvoor terecht in Asse. Het Educatief Wandelpad Archeologie van vzw Agilas is een 4,5 kilometer lang wandelpad dat bezoekers van het middeleeuwse Oud Gasthuis in het centrum van Asse naar de Romeinse nederzetting leidt. Langsheen het traject geven 23 informatiepanelen meer informatie over resultaten van het archeologisch onderzoek dat in Romeins en middeleeuws Asse plaatsvond.

Onlangs werd dat wandelpad uitgebreid met zes extra panelen. ‚ÄúIn de Prieelstraat, ter hoogte van Residentie Vivasse, vertellen de drie nieuwe informatiepanelen over de vondst van een Romeins grafveld, een middeleeuwse pottenbakkersoven en een baksteenoven uit de 15de-16de eeuw bij de bouw van de residentie‚ÄĚ, legt archeologe Kristine Magerman uit.

Het nieuwe bord in de groenzone aan de Mergelweg geeft de bezoeker informatie over de prehistorische objecten die hier aangetroffen werden. ‚ÄúTenslotte werden twee nieuwe borden geplaatst langs de Putberg, ter hoogte van Borchstadt. Borchstad wordt op archeologisch vlak zowel in verband gebracht met een hoogtenederzetting uit de late-Ijzertijd als met een Romeins kamp‚ÄĚ, zegt Kristine Magerman.

De plaatsing van deze borden was mogelijk dankzij de latinisten van de Sint-Martinusschool in Asse die zes jaar geleden zorgden voor sponsoring. In een latere fase zullen deze borden via een nieuwe wandellus langs Kalkoven, Notstraat en Putberg aangesloten worden op het bestaande Educatief Wandelpad Archeologie. Wie eens op ontdekkingstocht wil gaan, kan gratis wandelflyers en brochures voor de schattenjacht afhalen aan de infobalies van CC Asse en de bibliotheek of downloaden via www.agilas.be.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk