Derde keer goede keer voor Merchtem United?

Binnenkort begint Merchtem United aan het derde volledige seizoen in 4de provinciale en nu toch wel met enige ambitie. Vorige competitie bikkelden de Merchtemnaren lang mee in de titelstrijd maar promoveren lukte finaal niet. Als het van voorzitter Niki De Proft en het bestuur afhangt mag die stap naar 3de provinciale er wel komen. MU kan al teren op een stevige twaalfde man maar een stap hogerop zou toch meer perspectieven openen en ook voor meer lucratieve derby’s zorgen.

T1 Wim D’Hondt, voorzitter Niki De Proft en T2 Kurt Meeus

Ook nu nog blijft men het principe trouw om te voetballen zonder betalen maar op termijn en zeker bij een eventuele promotie zal dat moeilijk houdbaar zijn, zeker als men resultaten wil boeken. Zover is men echter nog niet maar met Wim D’hondt (36) werd alvast een ambitieuze trainer aangetrokken. De nieuwe T1 was vorig seizoen aan de slag bij KCVV Elewijt waar bij na de titel in derde, dit jaar, via de eindronde, de promotie afdwong naar 1ste provinciale. Kurt Meeus is zijn assistent en Guy De Coster fungeert als sportief manager. En er zijn ook verschillende nieuwe spelers met daarbij Niels Van den Bossche (ex-SK Londerzeel en KHO Wolvertem Merchtem) als meest bekende naam.

De trainersstaf, voorzitter Niki De Proft en nieuwkomers Brent Mertens, Niels Van den Bossche, Febe Vranckaert, Shane Verbeyst en Dylan Suls

Wim D’Hondt: “Het verhaal in Elewijt werd niet verdergezet en uit verschillende aanbiedingen opteerde ik voor Merchtem United. Ik koos voor de mensen en het project. Men wil hier terug naar het Merchtem van vroeger en aan zoiets meebouwen ligt me goed. Ook in Elewijt, waar ik vijf jaar bleef, was dat zo. Ik wil hier een nieuw verhaal schrijven.”

Ondertussen zijn de eerste trainingen achter de rug en kon de coach zijn groep al eens taxeren. “Er zit zeker voetbal in maar fysiek moet er duidelijk nog wat bijgetankt worden. Het zal aan mij zijn om uit deze kern een ideale mix te distilleren. Met tal van B-ploegen is het een onvoorspelbare reeks en het zal er op aankomen om de start niet te missen. In de voorbereiding zal al veel duidelijk worden want in de Brabantse beker treffen we enkel derdeprovincialers,” aldus D’Hondt. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk