Sinksenkermis keert na twee jaar afwezigheid terug

Tijdens het weekend van Pinksteren wordt in Hekelgem traditioneel Sinksenkermis georganiseerd. Na twee jaar afwezigheid hebben de verschillende organisatoren opnieuw een mooi programma klaar.

Net zoals heel wat organisaties werd Sinksenkermis twee jaar niet georganiseerd. Nu hebben de verschillende organisatoren opnieuw een heel gevarieerd programma opgesteld voor het komende verlengde weekend. Het kermisweekend gaat deze keer van start met de Sinksentocht van wandelclub De Pajotten. Op zondag 5 juni kan er tussen 7 en 15 uur vertrokken worden aan de cultuurzaal van de Bellekouter voor een wandeling tussen 5 en 28 kilometer. Wie het meer voor tractoren heeft, kan zich vergapen aan de vele tractoren tijdens het tractortreffen. De colonne vertrekt vanaf 10 uur aan de Patro en komt er aan rond 18 uur. In de Patrotuin organiseert de koninklijke Fanfare De Katholieke Gilde Hekelgem dan weer hun jaarlijkse kioskconcert.

Ook Pinkstermaandag heeft nog heel wat in petto met om 10 uur de misviering ter ere van Sint Cornelius, gevolgd door de begankenis. Nadien zorgen de Vrienden van de Patro in de patrotuin voor heel wat muzikale animatie en de nodige spijs en drank. Het vroegere jeneverkot van de Open Scouts Pajotten Hekelgem wordt dit jaar vervangen door het scoutscafé. Dat is open tussen 10 en 18 uur op de parking van het patronaat.

En geen Sinksenkermis zonder echte kermis natuurlijk. De kermis op de parking van het Kerkplein en het patronaat zal het hele verlengde weekend lang open zijn. De schoolkinderen uit Affligem kunnen er vrijdagnamiddag zelfs gratis van genieten. Op maandag staat vanaf 14 uur ook nog de rommelmarkt in de Fosselstraat op het programma.

Topartikels editie Ninove-Dender