Rock Affligem keert terug door de grote poort

Zowel voor de organisatie als voor het publiek was het afwachten wat de terugkeer van Rock Affligem zou teweegbrengen. Maar het werd een terugkeer door de grote poort. Gespreid over twee dagen lokte het festival ruim 7.000 bezoekers. “Gezien de economische situatie is dat meer dan verhoopt”, zegt organisator Christof Desmet. 

De affiche deed op voorhand dan ook het beste vermoeden. Op vrijdag stond er op het hoofdpodium met onder meer Stikstof voornamelijk hiphop geprogrammeerd en dat trok een jonger publiek aan. Maar de generatie dertigers, veertigers en ouder gingen dan weer uit de bol in de Dance Hall op het concept Age Of Love. Zaterdag verbroederden alle generaties dan weer voor het hoofdpodium voor publiekstrekkers De Mens, De Kreuners en Les Truttes.

Lees verder onder de foto.

“Het hele weekend is goed verlopen, er waren geen incidenten. Alles zat mee: het weer was geweldig, we werkten met een topteam en de artiesten zaten vol energie waardoor we geweldige optredens kregen. Het was ook fijn dat iedereen is blijven hangen voor afsluiter Les Truttes”, zegt Christof.

Zondag kreeg hij al meer dan tweehonderd berichtjes, allemaal steevast positieve reacties. “De bezoekers kwamen met een lach binnen en gingen met een nog bredere lach buiten. Dan weet je dat het opzet geslaagd is. Het concept slaat duidelijk aan. We moeten uiteraard nog een uitgebreide analyse maken maar nu al staat vast dat er volgend jaar een tweede editie komt op 18 en 19 mei”, verklapt Christof al.

Topartikels editie Ninove-Dender