Geseind persoon aangehouden in Affligem

Op zaterdag 8 mei heeft de politiezone TARL een 44-jarige man met de Roemeense nationaliteit in Affligem gearresteerd. 

Omstreeks 15 uur¬†bemerkte een patrouille ter hoogte van¬†Affligemsestraat¬†in¬†Liedekerke¬†een verdacht voertuig¬†rijdende in de¬†richting¬†van¬†het op- en afrittencomplex A12/E40.¬†Verderop¬†ter hoogte van¬†de Stationsstraat in¬†Affligem¬†werd het voertuig¬†op¬†ge√Įntercepteerd.¬†Bij controle van het voertuig bleek de bestuurder geseind te staan in de politionele databank¬†met een Europees aanhoudingsbevel.¬†

Dit¬†betekent dat de persoon feiten ten laste worden gelegd die strafbaar zijn gesteld met een vrijheidsbenemende straf‚ÄĮof veiligheidsmaatregel‚ÄĮin een andere Europese lidstaat.‚ÄĮ¬†De¬†controle van de overige inzittenden resulteerden negatief. Verder bleken de boorddocumenten van het voertuig niet conform met¬†de¬†nummerplaat¬†te zijn.¬†¬†

De betrokkene werd overgebracht naar het hoofdcommissariaat en werd op 10 mei voorgeleid bij de onderzoeksrechter. De onderzoeksrechter beslist over de aanhouding van de persoon in afwachting van de overdracht van de persoon aan een Europees land.

Topartikels editie Ninove-Dender