Aanvragen voor speelstraten nu indienen

Meer dan ooit is het belangrijk dat kinderen en jongeren kunnen buiten spelen, bewegen, ontspannen en samenkomen. Dus waarom geen extra buitenruimte creëren vlak voor de deur met de inrichting van een speelstraat? Die is volledig voorbehouden voor spelende kinderen.

De straat wordt volledig of gedeeltelijk afgesloten. Spelende kinderen en voetgangers hebben in de speelstraat sowieso voorrang op alle weggebruikers. Doorgaand gemotoriseerd verkeer is verboden. “In een speelstraat kan je veilig hinkelen, fietsen, waterspelletjes doen, krijttekeningen maken,… Dit alles is uiteraard mits toepassing van de regels voor speelstraten en de corona-maatregelen”, aldus schepen van jeugd Tom Gaudaen (Open VLD). Alle info vind je op www.grimbergen.be (een speelstraat organiseren). Deadline voor de aanvragen is 24 mei.

Foto ter illustratie.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise