Meisenaren mogen beweegbank uittesten

In Meise staat er in mei een beweegbank aan het administratief centrum in de Brouwerijstraat. Het buitenfitnesstoestel staat er ter beschikking van alle inwoners om (buiten) te bewegen en te sporten en zo eventuele overtollige (corona)kilo’s kwijt te spelen.

“Het gemeentebestuur leent de beweegbank van Sport Vlaanderen om uit te testen of er veel gebruik van wordt gemaakt”, vertelt schepen van Sport Jonathan De Valck (N-VA). “Het gemeentebestuur heeft al budget voorzien om deze bestuursperiode te investeren in buitenfitnesstoestellen. In juni komt er een ander type beweegbank te staan in het Neromhof. Daar was vraag naar door inwoners en bewoners van Levedale, het woon- en begeleidingscentrum voor mensen met een beperking.”

“Met deze beweegbanken willen we het succes ervan nagaan en mensen aanzetten om te blijven bewegen.” Eerder deed het gemeentebestuur al een bevraging via de infokrant waar inwoners zo’n beweegbank willen hebben.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise