Affligems bedrijf bekroond als trends gazelle

Dimatec, een bedrijf aan de Brusselsbaan in Affligem, is bekroond als snel groeiende kleine onderneming in Vlaams-Brabant. Het bedrijf produceert een hele reeks producten van ‘eenvoudige’ toogbankdisplays tot hoogtechnologische koelcontainers.

Dimatec werd dertig jaar geleden opgestart als een bedrijf dat toonbankdisplays voor folders produceerde. De Affligemse ondernemer Dirk Matthijs wist in geen tijd een kwalitatief en beveiligd sigarettenmeubel te ontwerpen voor tabaksproducent Philip Morris, waarna de opdracht voor duizenden stuks volgde.

Dimatec kan een indrukwekkend palmares voorleggen met realisaties voor klanten met klinkende namen zoals Kodak, Colruyt, Honda, Siemens, MIVB en Neckermann.  Voor De Lijn werden borden met de dienstregeling geproduceerd. Ook de prachtige panoramische zitbank in het centrum van Gent, fietsenrekken en ander straatmeubilair zijn producten van het Affligemse bedrijf.       (lees verder onder de foto)

DIMATEC

Plooien, lasersnijden, lassen, frezen, bevestigen, enz.: voor iedere bewerking staat er een machine klaar. ‘Dat is onze sterkte. Het volledige productieproces wordt onder één dak gerealiseerd. Dankzij onze eigen productiemogelijkheden kunnen we, in nauwe samenwerking met de klant, ieder project van idee tot realisatie strikt volgen op gebied van kwaliteit en timing.’, zegt Dirk Matthijs.

De onderneming stelt een vijftiental mensen te werk. ‘Onze medewerkers worden hier terplekke opgeleid voor in hoofdzaak ondersteunende taken. Nagenoeg allen wonen in Affligem en aangrenzende gemeenten. Zo levert Dimatec ook een belangrijke bijdrage aan de lokale tewerkstelling en helpt het bedrijf mee aan de  afbouw van het fileverkeer.’

Dimatec maakt gebruik van de nieuwste technologische ontwikkelingen zoals 3D cad software en CNC-bewerkingen voor oplossingen op maat van de klant.

‘Soms is het noodzakelijk eigen machines te ontwerpen en te bouwen voor complexe bewerkingen. Ik geef bij de meeste ontwerpen de voorzet en met de hulp van mijn begeesterde medewerkers zorgen we samen voor een gepast eindproduct. De technische ontwikkeling is mijn specialiteit maar de administratieve beslommeringen zijn mijn ding niet. Daarvoor kan ik rekenen op de kennis en inzet van mijn echtgenote Horti.’

Dirk Matthijs zou geen ondernemer zijn mocht hij geen uitbreidingsplannen hebben. ‘De productieruimte van onze site langs de Brusselbaan beperkt de groei van het bedrijf. Ik reken op de medewerking van de lokale overheid om de expansie van Dimatec te bestendigen. Deze KMO is financieel gezond, we hebben er altijd voor gezorgd nooit leningen te moeten aangaan. Investeringen worden steeds gefinancierd met eigen middelen.’,  benadrukt Dirk Matthijs.

Het bedrijf is momenteel druk bezig met de grootste opdracht in zijn bestaan. Voor warenhuisketen Colruyt worden 5000 compacte koeltransportcontainers gebouwd. Dit ingenieuze ontwerp werd in nauwe samenwerking met hun R&D-afdeling bij Dimatec ontwikkeld.

www.dimatec.be

 

 

 

Topartikels editie Ninove-Dender