26 gemeenten ondertekenden charter

26 van de 35 gemeenten in regio Zenneland, waaronder Opwijk, hebben in Opwijk het charter “Gezonde gemeente” ondertekend. Vier andere gemeenten zullen dat later nog doen. Door hun handtekening te plaatsen tonen de gemeenten hun intentie om tijdens deze nieuwe bestuursperiode (opnieuw) in te zetten op gezondheidsbevordering en ziektepreventie. Logo (Lokaal Gezondheidsoverleg) Zenneland ondersteunt hen daarbij.

“Dit is een verlenging van ons engagement”, zegt schepen van Welzijn Wouter Van Driessche (N-VA). “We zetten ons DnA-project (Drugs en Alcohol) verder. Aan het Rode Kruis schenken we binnenkort een mobiele defibrillator.”

Voor de meeste gemeenten is de ondertekening van dit charter een voortzetting van het engagement dat het vorige bestuur maakte. Voor de faciliteitengemeenten Wezembeek-Oppem, Drogenbos en Kraainem is het een nieuw engagement. Zij beschouwen dit als een signaal om de samenwerking van de intergemeentelijke Gezondheidsraad van de zes faciliteitengemeenten verder te zetten. Met de ondersteuning van Logo Zenneland organiseren zij gezondheidsinitiatieven voor hun bevolking. De gemeenten die in onze regio het Charter ondertekenden zijn Drogenbos, Kapelle-op-den-Bos, Kraainem, Londerzeel, Meise, Merchtem, Opwijk, Wezembeek-Oppem en Zemst. Machelen, Zaventem en Wemmel zullen het charter op een later ogenblik ondertekenen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk