Zandkunstenares Elise De Boeck overleden

Vandaag werd in Hekelgem zandkunstenrares Elise De Boeck ten grave gedragen. Elise De Boeck (86) overleed in het WZC Sint-Rafaël in Liedekerke. Elise was de zus van Roger De Boeck, de man die destijds de zandtapijtkunst in Hekelgem naar een hoger niveau tilde. Zelf maakte Elise ook tal van zandschilderingen. Ze hield ook een eigen museum open dat, hoe kan het ook anders, aan de kunst van het zandtapijt was gewijd.

De enige overblijvende zandkunstenaar van de familie is nu Greet De Boeck, dochter van Roger. Het was Adèle Callebaut die in 1873 in Hekelgem de eerste zandtapijten creëerde. Op de foto: het Café “Au Tapis de Sable” langs de Brusselsesteenweg. Let op de tram die de verbinding tussen Asse en Aalst verzorgde.

Topartikels editie Ninove-Dender