Handelaars leveren gratis aan huis

 

Handelaars in Londerzeel, Kapelle-op-den-Bos en Meise bundelen de krachten en leveren boodschappen voortaan ook gratis aan huis. Ze werken daartoe voortaan samen met de thuisleverdienst Beedrop. “Door samen te werken kunnen we de strijd aangaan met de supermarktketens. Ook bij ons kan je nu de boodschappen online bestellen en aan de deur laten afzetten”, klinkt het. Voorlopig nemen zeven handelaars deel maar het is de bedoeling om het netwerk verder uit te breiden.

Voor kleinere handelaars is het moeilijk concurreren met de grotere ketens vooral als het gaat om leveringen aan huis. Nochtans bestellen almaar meer mensen online hun boodschappen. Voor een particulier alleen is het echter niet mogelijk om die service te leveren. Zeven lokale bedrijven slaan nu de handen in elkaar en slagen er zelfs in de supermarktketens te overtreffen in hun online dienstenaanbod. Ze werken daarvoor samen met thuisleverdienst Beedrop.

Beedrop-zaakvoerder Stefan Van Overbeke legt het concept uit: “De handelaars bieden zich samen aan op één online marktplaats, met name beedrop.be. Alle kosten worden gedeeld. Hierdoor kunnen hun klanten genieten van de ruime keuze én van de eenvoud en tijdsbesparing van het online bestellen. Maar bovenal worden hun boodschappen nog eens bij de klant thuis geleverd. De klant betaalt dezelfde prijs als in de winkel en betaalt ook niets voor de levering. Op deze manier bereiken lokale aanbieders bovendien de consumenten die kwaliteit nastreven, maar niet de tijd of mogelijkheid hebben om elke week bij verschillende zaken hun boodschappen te doen”,”

“Wij kweken onze eigen groenten en verkopen die in onze hoevewinkel”, zegt Matthias Van Buggenhout van groentenkwekerij ‘Seizoensmaak’ uit Londerzeel. “Dit maakt het echter allemaal nog makkelijker om de mensen te bereiken. Als iemand een bloemkool bestelt, snijden we die ‘s morgens af en ligt die ‘s namiddags of ‘s avonds al bij de particulier. Helemaal vers.”

De leveringen gebeuren wekelijks. “Dat maakt het mogelijk om de vele pakketten gecombineerd bij de klant te leveren”, vervolgt Van Overbeke. “Het beperkt ook de afstanden die moeten worden afgelegd, en daar profiteert het milieu mee van: collectief boodschappen doen bespaart een pak gereden kilometers en dus CO2. Waar elke consument van en naar de winkel reed, doen wij nu iedereen aan tijdens één grote ronde.”

Voorlopig nemen 7 handelaars uit Londerzeel, Meise, en Kapelle-op-den-Bos deel. Het gaat om Drankencenter C.L.P., Brouwerij Vercauteren, Bakkerij Marc en Katrien, Bakkerij David, Slagerij Van Damme, Seizoensmaak en Localsocial. Het is de bedoeling om dat aantal nog verder uit te breiden.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise