Nieuwe sociale wijk op Brusselbaan telt 55 woningen

Providentia heeft een voorontwerp voorgesteld van de sociale wijk die gepland is op een terrein langs de Brusselbaan en de Kapelleweg in Hekelgem.

Klik op het plan om te vergroten
Klik op het plan om te vergroten

De sociale woonmaatschappij Providentia wil er de volgende jaren 55 woongelegenheden realiseren, waarvan 18 koopwoningen (met drie slaapkamers), negen huurwoningen (met drie slaapkamers) en 28 gestapelde huurwoningen (met twee of drie slaapkamers).

Naast puur sociale woningen worden in het project ook zogenaamde Vlabinvest-woongelegenheden (semi-sociaal met hogere inkomensgrenzen) voorzien.

De architectuuropdracht werd toegewezen aan het studiebureau Coppens en Coen uit Aalst en het studiebureau BVP uit Destelbergen staat in voor het ontwerp van de wegenis en omgeving.

Providentia kocht het perceel van anderhalve hectare al in 2012. De gemeente Affligem moet tegen 2025 van de Vlaamse overheid 105 bijkomende sociale huurwoningen voorzien, maar buiten dit project op de Brusselbaan heeft de gemeente nog niets in de pijplijn zitten.

providentia brusselbaan affligem
Klik op het plan om te vergroten

Op een hoorzitting mochten de omwonenden dinsdag hun opmerkingen geven over het voorontwerp.

“Alle vragen en opmerkingen van de omwonenden worden nu samen met de gemeente, de VMSW (Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen) en de studiebureaus verder onderzocht”, zegt Leen Deraedt, directrice van Providentia.

De toewijzing van de sociale huurwoningen gebeurt volgen het Affligemse toewijzingsreglement, met voorrang voor personen die al langer in de gemeente wonen. Ook personen met een bijkomende socio-culturele of economische band met de gemeente krijgen een extra voorrang.