Abdijbieren uit onze regio erg in trek

Het gaat goed met Affligem en Grimbergen, dank u. Beiden merken van abdijbier wisten hun omzet met meer dan 10% te vergroten tegenover vorig jaar.

Affligem, dat voornamelijk in Opwijk wordt gebrouwen, groeide – volgens eigenaar Heineken – met “dubbele procentcijfers” tegenover vorig jaar. Affligem is in dertig landen te koop. Door de sterk stijgende omzet, in 2014 zelfs met 16%, is de capaciteit in Opwijk al te klein geworden en wordt er ook Affligem gebrouwen in Alken. In 2014 investeerde Heineken fors in het merk Affligem (Affligem kreeg een totale restyling). Het magazine Trends schat het jaarlijkse brouwvolume van Affligem op 250.000 tot 300.000 hectoliter.

Ook Grimbergen doet het uitstekend. Nadat het volume in 2014 steeg met niet minder dan 27%, ging het vorig jaar weer 15% vooruit. Grimbergen is één van de sterkhouders van de Carslberg groep. Het wordt in 38 landen verkocht en wordt gebouwen in de brouwerij van Obernai in de Elzas. Voor de Belgische markt wordt in Alken gebrouwen.

De abdijen van Affligem en Grimbergen zijn natuurlijk best tevreden met het succes van ‘hun’ abdijbieren.