The New Starlight is niet meer

New Starlight 03Na El Gringo (vorig jaar) is nu ook The New Starlight tegen de grond gegaan. Beide dancings stonden al jaren leeg en waren een verliespost voor de eigenaars, de familie Hoffman. In de glorietijd (van de jaren 60 tot de jaren 80) waren de dancings langs de Brusselbaan het mekka van het uitgaansleven voor de hele buurt.

Maar de tijden veranderden en ook het uitgaansleven verruwde met geweld en drugs. El Gringo veranderde nog van naam en werd La Gomera maar de laatste huurders lieten de eigenaars twee jaar onbetaalde huur na alvorens failliet te gaan. Vorig jaar werd El Gringo dan afgebroken.

New Starlight 06De afgelopen week was ook The New Starlight (ooit nog omgedoopt in The Oldies) ging onder de sloophamer. De aannemer had hier een hele karwei want het gebouw werd opgetrokken als melkerij met oerdegelijke en sterke materialen. Maar tegen het geweld van de moderne machines kan zelfs de sterkste structuur niet op.

Wat er met de vrijgekomen gronden zal gebeuren is nog niet meteen duidelijk. Maar commercieel gezien zijn ze zeer interessant, niet alleen wat de ligging betreft maar ook met een mooie parking voor de deur.