Aanleg voetpad Driesstraat start op 5 oktober

De aanleg van het nieuwe voetpad in de Driesstraat in Teralfene (Affligem) start op maandag 5 oktober. Het gaat om het deel tussen de Eugeen Bosteelsstraat en het Driesplein. De Driesstraat wordt op dat moment volledig afgesloten gedurende twee weken.

Er worden vooraf twee grote infoborden geplaatst, één aan de rotonde met Liedekerke en één aan de rotonde Petterstaat-Bellestraat. Het verkeer wordt omgeleid via de N208.

‘Aanvankelijk zouden de werken aanvangen op 17 augustus’, zegt schepen van Openbare Werken Guy Uyttersprot (N-VA).

‘Voorafgaandelijk aan de eigenlijke werken wil Telenet zijn leidingen moderniseren. Telenet zal zo snel mogelijk starten. Andere nutsmaatschappijen hebben geen werken gepland.’

‘Ondertussen is er ook een overlegvergadering geweest met de aannemer, de politie en de dienst openbare werken. De aannemer vroeg om de weg volledig te mogen afsluiten omdat hij het onmogelijk vond het smalle voetpad en boordsteen te vervangen terwijl er nog doorgaand verkeer op 1 rijstrook zou toegestaan worden. De politie was aanvankelijk geen voorstander, maar het volledig afsluiten van de weg werd aanvaard mits de uitvoeringstermijn te beperken tot 14 dagen in plaats van 30 dagen.’