Fietsersbond Asse van start

In Asse is een nieuwe lokale afdeling van de Fietsersbond opgericht. Fietsersbond vzw is een onafhankelijke ledenvereniging met afdelingen in meer dan 100 gemeenten in Vlaanderen en Brussel.

De nieuwe afdeling kwam tot stand in samenwerking met de burgerbeweging Transitie Asse en telt al een twintigtal actieve fietsers.

Op de autoloze zondag (20 september) presenteert de Fietsersbond Asse zich alvast met een infostand op de klimaatmarkt aan het Oud Gasthuis tussen 14 en 18 uur.

Iedereen kan er fietsknelpunten komen melden. De Fietsersbond Asse wil deze aankaarten bij het gemeentebestuur van Asse.

‘Want fietsinfrastructuur is meestal een zaak van de gemeentelijke overheid, dus is het belangrijk om via een lokale afdeling de meningen en bezorgdheden van fietsers te laten doorklinken’, zegt initiatiefnemer Edward Van Keer.

‘De fietsinfrastructuur in Asse lijkt nog teveel op het dorp van vroeger dat het al lang niet meer is’, zegt woordvoerder Rob Noort. ‘De al jaren geplande fietsroute langs de spoorlijn van Opwijk via Merchtem naar Asse en Brussel – het zogenaamde OMA tracĂ© – is de AB (Asse-Brussel) route geworden en bestaat enkel nog maar tussen het station en de Petrus Ascanusstraat.’

‘Als lokale afdeling kunnen we putten uit de ervaring van de landelijke Fietsersbond om dit dossier en vele andere vooruit te helpen.’

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk