Goeiedag Radio ontvouwt zijn plannen

Je hebt er vast al over gehoord: heel binnenkort gaat Goeiedag Radio van start, een samenwerkingsverband met lokale FM frequenties. Na 17 jaar als uitgever van regionale, gratis huis-aan-huis magazines zet Goeiedag de stap naar de radiowereld. ‘Voor mij is het als terugkeren naar een oude geliefde,’ zegt Ives De Bondt die 15 jaar lang zelf gepassioneerd met radio bezig is geweest.

Goeiedag Radio kan je opsplitsen in Goeiedag Aalst (uitzendingen via de 107,8 fm frequentie) en Goeiedag Vlaams-Brabant (uitzendingen via fm 87,8, 103,9 en 107,5). Elk van deze frequenties heeft zijn eigen doelpubliek: Groot Aalst, Erpe Mere en Lede (107,8), Asse, Merchtem, Opwijk, Lebbeke, Meise, Buggenhout, Londerzeel en Dendermonde (87,8), Pajottenland en Ninove (103,9) en Ternat, Liedekerke, Affligem, Roosdaal en Lennik (107,5).

Voor de Vlaams-Brabantse regio’s werd de studio in Nijverseel volledig vernieuwd (zie foto’s). Aalst heeft een gloednieuwe studio op het Keizersplein.

Goeiedag Vlaams-Brabant is een samenwerking tussen Goeiedag en Radio Spits FM. De roepnaam Spits FM verdwijnt en wordt Goeiedag Radio. Maar nagenoeg alle Spits FM medewerkers blijven aan boord. De programmatie wordt herbekeken maar heel wat vertrouwde rubrieken blijven bestaan.

Lokaal en muzikaal

Goeiedag Radio wil een heel sterke lokale verankering. Dat blijkt al onmiddellijk uit de slogan ‘Altijd in jouw buurt’. Trouw aan de lijn van zijn magazines wil Goeiedag via zijn radiofrequenties dan ook veel aandacht besteden aan streeknieuws, zonder nationaal en internationaal nieuws uit het oog te verliezen.

Goeiedag Radio 2Verder wil Goeiedag Radio enkel de beste muziek uit de periode van de jaren ’70 tot vandaag brengen. 24 uur op 24, 7 dagen op 7. Er komen verschillende blokken die door vertrouwde Spits stemmen worden gepresenteerd: het ochtendblok van 7 tot 9 is voor Filip Geeuricx, het middagblok van 11 tot 13 voor Ruth Bouillon (beiden op de foto) en het avondblok van 16 tot 18 uur voor Frank Heymans (of Patrick Van den Heuvel).

Het avondblok moet nog verder uitgewerkt worden. In het weekend zijn er vaak live uitzendingen en wordt tussen 15 en 18 uur heel wat aandacht besteed aan sport door o.m. Ignace Heyvaert, Patrick Redant en Davy en Sven Peleman.

Start

De definitieve start van Goeiedag Radio mag je in september verwachten. De uitzendingen van Goeiedag Stadsradio Aalst staan los van deze van Vlaams-Brabant maar uiteraard zullen er uitwisseling en samenwerking zijn. Bijzonder is dat Goeiedag Stadsradio Aalst drie maand lang (vanaf november) omgedoopt wordt tot Ajoin Music, de onvervalste Aalsterse carnavalsradio.

Goeiedag zou Goeiedag niet zijn als er geen prijsje te winnen valt. Like onze facebookpagina ( https://www.facebook.com/goeiedagradio.be ) en win een ticket voor het circus.

Topartikels bij Goeiedag.be