Buitenspeeldag in domein Verbruggen niet afgelast

De voor 1 april geplande Buitenspeeldag in het domein Verbruggen voor de Affligemse jeugd zal normaal kunnen plaatsvinden. Momenteel zijn er 400 kinderen ingeschreven, maar door de hevige windstoten van vandaag was er nogal wat ongerustheid van heel wat ouders omdat de Buitenspeeldag doorgaat in een bosrijke omgeving.

‘Ik liet vandaag contact opnemen met het KMI om een duidelijke en accurate weersvoorspelling te bekomen voor morgen’, zegt burgemeester Walter De Donder (LB).

‘Het KMI voorziet windstoten tot vanavond 20 uur. Nadien komen we in een zogenaamde groene zone wat wil zeggen dat er geen hevige wind wordt verwacht en dat er geen gevaar is om in een bosrijke omgeving de Buitenspeeldag te laten doorgaan.’

Affligem volgt dus de aanbevelingen van het KMI: de Buitenspeeldag vindt plaats zoals voorzien.