Sociaal akkoord over werktijd in brandweerzone Vlaams-Brabant West

Op het sociaal overleg in de brandweerzone Vlaams-Brabant West in het stadhuis van Vilvoorde werd vanmorgen dan toch een akkoord bereikt met betrekking tot de werktijd in de zone.

Op deze manier wordt, aan de vooravond van de nieuwe brandweerzone, de rust hersteld. De voorbije weken voerden de brandweermannen van de zeven korpsen van de nieuwe zone meermaals opgemerkte acties, onder meer in Vilvoorde en Asse.

De regeling voorziet in een werktijdverkorting tot 44 uur per week vanaf 1 januari 2016 om vanaf 1 januari 2025 naar 38 uur per week te gaan.

De werktijd gepresteerd boven de 38 uur wordt gedeeltelijk (20 perocent) financieel gecompenseerd en gedeeltelijk (80 procent) in recuperatietijd op het einde van de loopbaan.

Alle partijen toonden zich verheugd over het bereikte akkoord dat ervoor zorgt dat de stakingsaanzegging zonder voorwerp wordt.

‘Het laat ons toe om met de nodige rust de nieuwe werking vorm te geven en de optimale dienstverlening te garanderen’, aldus Hans Bonte, burgemeester stad Vilvoorde en voorzitter brandweerzone Vlaams-Brabant West.

Topartikels bij Goeiedag.be