Herinrichting stationsomgeving Liedekerke: nieuwe rotonde begin april open

Het Agentschap Wegen Vlaams-Brabant verspreidde een nieuwe nieuwsbrief met de stand van zaken van de herinrichting van de stationsomgeving in Liedekerke. 

De werken aan de nieuwe rotonde zijn zo goed als afgerond. Momenteel is de aannemer bezig met de laatste afwerkingen. Als alles goed verloopt, gaat de rotonde begin april open voor het verkeer. 

Rioleringswerken Affligemstraat afgerond

De rioleringswerken in de Affligemstraat zijn afgerond, momenteel plaatst de aannemer de boordstenen.

Daarna wordt de fundering afgewerkt en wordt de Affligemstraat geasfalteerd . Het verkeer richting de E40 blijft ondertussen op de ventweg naast de Affligemstraat rijden.

Afbraak oud stationsgebouw

Het oude stationsgebouw werd, zoals eerder al bericht, op 8 maart afgebroken. De laatste opkuiswerken werden uitgevoerd op zaterdag 15 maart.

Werken nutsmaatschappijen

Momenteel vernieuwen de nutsmaatschappijen de leidingen in de Stationsstraat tussen het kruispunt met de Affligemstraat en het kruispunt met de Meersstraat. Na deze werken zijn de vernieuwingen van de nutsleidingen klaar.

De hinder door de werkzaamheden is momenteel vrij beperkt. De handelaars in de stationsbuurt blijven tijdens de werken steeds bereikbaar.