Voetbaloverzicht Regio: Mazenzele wint van Borght

In derde klasse B speelde Grimbergen 1-1 gelijk tegen Capellen. De bezoekers kwamen net na rust op voorsprong maar Verhaege maakte tien minuten later met een schitterende knal gelijk. Capellen kreeg de beste kansen maar de stand bleef ongewijzigd.

Ook Wolvertem kwam op het veld van Sint Gillis Waas niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Bouwmeester verzilverde een strafschop. Diep in de tweede helft kwam de thuisploeg langszij toen Van Osselaer doelman Van Mileghem wist te verschalken. Terjoden-Welle versloeg BX Brussels met 3-1. Donkor opende de score voor de thuisploeg maar Mputu strafte een foutje genadeloos af. Tien minuten voor tijd kopte De Rouck een voorzet van Verhasselt binnen en Pauwels scoorde in blessuretijd de 3-1.

Ternat wint

In eerste provinciale kaapte Ternat de drie punten weg op het veld van Waver. Sleewaegen kopte¬†de 0-1 voorbij doelman ‘S Jongers. Van Waas bracht Waver op 1-1. Op het uur strafte Sleewaegen een misverstand genadeloos af en El Abed legde met een strafschop de eindcijfers vast.

Strombeek verloor met 2-1 bij Averbode. Stef Hendrickx werkte de 0-1 binnen maar net voor rust kreeg Saki rechtstreeks rood. Meteen het sein voor de thuisploeg om Strombeek bij de keel te grijpen en het wist dan ook twee maal te scoren. Zuur verlies voor de bezoekers in de strijd om promotie.

Merchtem liet geen steek vallen. Het won met 1-3 van Asse-Zellik A dankzij treffers van Ganseman en Bal (2x). Casseau redde in de slotfase de eer. Liedekerke won met 0-2 van Pamel. In het laatste kwartier maakten de bezoekers het verschil met doelpunten van De Coen en Van De Gucht.

SK Leeuw haakt af

Arijs bracht Wambeek 1-0 voor maar De Nayer maakt in de tweede helft gelijk. Een kwartier voor tijd lukte¬†Vermeulen de winning goal waardoor Wambeek verdiend van SK Leeuw won. Kapelle Sport faalde niet. Het won van Bodegem dankzij doelpunten van Cassenaer en D’Haveloose. Borchtlombeek had het niet onder de markt tegen Brucom maar Chemali en Vierendeels maakten toch het verschil.

In derde F versloeg Mazenzele leider Borght. Liefst 400 toeschouwers zagen hoe El Moussaoui Borght naar een 0-1 voorsprong trapte. De Meersman trapte de gelijkmaker in de kruising en M. Boone kroonde zich een kwartier voor tijd tot matchwinnaar. Relegem was een maatje te groot voor Mollem. Van Malder en Francois zorgden voor de 0-2 overwinning. Zaterdagavond bleef Hekelgem steken op een 0-0 tegen Steenhuffel.

Peizegem haalde leider Ramsdonk onderuit met 1-3. De Wit, Catryse en Van Der Straeten Schoten Peizegem naar de winst.

Topartikels bij Goeiedag.be