Bibliotheek Affligem blijft open op zondag

De gemeenteraad van Affligem keurde een nieuw dienstreglement goed voor de bibliotheek. Dat houdt onder andere een wijziging in van de openingsuren, wellicht met ingang vanaf maart.

Het aantal openingsuren per week wordt opgetrokken van 20 naar 24, maar op maandag zal de bibliotheek niet meer open zijn.

In de nieuwe regeling is de bib open op dinsdag en donderdag van 15 tot 20 uur, op woensdag van 13 tot 18 uur en op vrijdag, zaterdag en zondag telkens van 10 tot 13 uur.

‘Om redenen van besparingen overwogen we eerst nog om de bib op zondag niet meer open te houden, maar die zondagopening blijkt net heel populair en dus blijft die behouden’, zegt burgemeester Walter De Donder (LB).

Nieuw is dat er een jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage komt van drie euro voor de gebruikers boven de 18 jaar. Voor iedereen beneden de 18 jaar blijft de lezerspas gratis.

Ook de zelfuitleenbalie in de nieuwe bib wordt tegen maart verwacht.

Affligem is intussen ook aangesloten op het interbibliothecair leenverkeer, waarmee je boeken en mediadragers uit andere bibliotheken kunt reserveren.