Opnieuw zwaar ongeval in Kerkstraat

In de Kerkstraat in Hekelgem gebeurde zaterdagmorgen om 6.14 uur opnieuw een zwaar verkeersongeval. Een voertuig ramde in de zijflank een andere wagen die deels op straat, deels op het voetpad geparkeerd stond.

De geparkeerde wagen werd een eind meegesleurd. Het aanrijdende voertuig belandde op zijn zijde. De brandweer van Asse moest de bestuurder via de achterbank bevrijden. Hij werd met zware verwondingen naar het ASZ in Aalst overgebracht.

Het gaat al om het zoveelste zware ongeval in de Kerkstraat. De politie telde sinds begin 2012 acht ongevallen in het gedeelte tussen de kerk en het Oud Zandtapijt. Op dezelfde plaats werden in december vorig jaar nog vijf geparkeerde voertuigen in de prak gereden. 

Overdreven snelheid

Volgens de bewoners wordt in de straat veel te hard gereden, maar tellingen met de snelheidsborden van de politie Tarl, ter hoogte van nummer 57, bevestigen dat niet echt. In de richting van de Brusselbaan rijden 87,49 procent van de bestuurders trager dan de toegelaten snelheid. In de richting van de Bellestraat is dit 91,54 procent. Volgens de politie waren ‘slechts’ twee ongevallen echt te wijten aan overdreven snelheid.

Niettemin zit de schrik er bij de bewoners flink in.