Prof Swinnen loopt 2400 km voor kankeronderzoek

Vandaag (maandag 21 augustus) vertrok Professor Johan Swinnen voor een tocht van Leuven naar Santiago de Compostela. Niet al wandelend of fietsend maar lopend wil hij de 2400 km afleggen. Aan een tempo van zowat 80 km per dag. Zo goed als twee marathons per dag dus. Een hels karwei. Maar met deze toch komt Professor Swinnen een belofte na die hij deed toen zijn zoon Pieter voor kanker werd behandeld.

Professor Swinnen is zelf kankeronderzoeker en weet dus heel wat af van deze gevreesde ziekte. Wij publiceerden zijn interview (in een beknopte versie) in ons magazine Goeiedag. Vandaag was het dé gelegenheid bij uitstek om de volledige versie integraal op onze website te publiceren.

Professor Swinnen wil met zijn actie fondsen werven voor kankeronderzoek. Hoe je het Leuvens Kanker Instituut kan steunen lees je op de website http://www.uzleuven-kuleuven.be/lki/ onder de rubriek ‘Post voor Compostela’. In zijn rugzak neemt Johan Swinnen ook een aantal brieven van kankerpatiĂ«nten mee op zijn bedevaart trip.

Het integrale interview leest u onderaan deze bladzijde.

Nieuwsbrief
Topartikels uit Asse
Topartikels uit Merchtem
Topartikels uit Grimbergen
Topartikels uit Meise
Topartikels uit Opwijk
Topartikels uit Dilbeek
Topartikels uit Ternat
Topartikels uit Gooik
Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...