Geen Lucien Van Impe (hartaanval), wel Cristopher Froome op Natourcriterium Aalst

Dinsdagavond was hij nog op de persconferentie van het Natourcriterium in Aalst. Maar deze namiddag ontbreekt Lucien Van Impe op de Gentlemens Classic van het Natourcrimterium. Vrjdag kreeg Lucien (70) een hartaanval. Hij werd nog dezelfde dag in het OLV in Aalst geopereerd en is momenteel buiten levensgevaar.

Lucien was de laatste Belgische tourwinnaar (1976) en won ook zes keer de bolletjestrui van beste klimmer en negen tourritten. Na Eddy Merckx was Lucien ongetwijfeld dé man van de ronde in de tweede helft van de 20ste eeuw.

Wie er vanavond wel bij zullen zijn, zijn Christopher Froome – winnaar van de pas afgelopen Ronde – en Belgisch kampioen Oliver Naesen. Zijn brengen heel wat bekende namen mee naar Aalst waar men zo’n 80.000 toeschouwers verwacht.

Foto: Lucien Van Impe ging na de persvoorstelling van afgelopen dinsdag nog op de foto met Aalsters burgemeester Christoph D’Haese en Angelo en Dante Van Wilderen.