Niet Froome maar Oliver Naesen wint Natourcriterium

Chris Froome werd in Aalst als een koning onthaald. Hij was het middelpunt van de publieke belangstelling. Toch was het nationaal kampioen Oliver Naesen die met de overwinning ging lopen. Voor Chris Froome en Thomas De Ghendt.

Zijn tour reputatie getrouw was het Thomas De Ghendt die de ultieme ontsnapping op gang bracht. Hij kreeg het gezelschap van Naesen en Froome die hij in de spurt moest laten voorgaan.

Bij de ex-beroepsrenners was Sven Nys de beste. Hij haalde het voor Ludo Dierickxsens en ex-pistier Stan Tourné. Ook Nys blijkt nog altijd over een grote schare bewonderaars te beschikken, gezien de drukte rond zijn persoon.

Maar het was Froome – die van Parijs naar Londen was gevlogen en daarna naar ons land – die de harten van vele supporters sneller liet slaan. Ook al kreeg hij concurrentie van Ronn Moss, Ridge Forrester in de soapserie The Bold and the Beautiful.