Vervoersregioraad Aalst mag proefdraaien

Zeventien gemeenten in de regio Dender en West-Brabant gaan deel uitmaken van de Vervoersregioraad Aalst.

Dat is, samen met Mechelen en de Westhoek, een van de pilootregio’s die door de Vlaamse regering werden aangeduid om het openbaar vervoersaanbod te reorganiseren.

De Vervoersregioraad Aalst moet tegen het najaar van 2017 een vervoersregioplan uittekenen. In tegenstelling tot de basismobiliteit, waarbij iedere bewoner op redelijke afstand een opstapplaats voor het openbaar vervoer moest vinden, wil de Vlaamse regering nu uitgaan van basisbereikbaarheid.

Die gaat niet langer uit van het aanbod van het openbaar vervoer, maar wel van de vervoersvraag van de inwoners.

“Het statuut van proefregio houdt in dat lokale besturen rechtstreeks in dialoog gaan met de Vlaamse overheid en hun agentschappen, zoals De Lijn, over de organisatie van het vervoersaanbod in onze regio”, zegt Guy Uyttersprot, schepen van Mobiliteit in Affligem.

Volgende gemeenten maken deel uit van de Vervoersregioraad Aalst : Aalst, Affligem, Denderleeuw, Liedekerke, Ninove, Opwijk, Buggenhout, Haaltert, Erpe-Mere, Sint-Lievens-Houtem, Lede, Wichelen, Lebbeke, Dendermonde, Berlare, Zele en Hamme.

Topartikels editie Ninove-Dender