Spotgoedkoop sporten na school nu ook in Asse

Asse is niet langer een blinde vlek voor de Sport-Na-Schoolpas (SNS-pas), een pas die leerlingen uit de tweede en derde graad in het secundair wil bereiken.

De ambitie is deze studerende jongeren meer aan het bewegen of het sporten te krijgen. De SNS-pas is een initiatief van Sport Vlaanderen. Hij kost 30 euro en je mag er twaalf weken lang (van 6 februari tot 19 mei) mee proeven van sportcentra en sportclubs. Het volledige aanbod vind je op www.sportnaschool.be.

Enkel in Asse was er nog geen enkel aanbod, maar daar is nu een mouw aan gepast. Drie fitnesscentra in Asse (Body Target, Dasa Fitness en FitengezondAsse) plus het gemeentelijk zwembad van Asse zetten hun deuren open voor jongeren die na school willen sporten. In de regio kun je met de SNS-pas ook terecht in Océade, de Schaatsbaan in Liedekerke of de skipiste Yeti in Anderlecht.

In het Pajottenland en in Halle is er al langer een SNS-aanbod, maar met wisselend succes. In Halle werden amper vijftig passen verkocht op een potentieel van 6.000 leerlingen, maar in het Pajottenland werd de kaap van 250 passen al gerond.

“We hopen op een respons van minimum vijf procent”, zegt Piet Van Vaerenbergh, coördinator van de SNS-pas. “Asse telt duizend leerlingen tussen 14 en 18 jaar, dat betekent dus minstens vijftig passen. We merken dat vooral de mond-aan-mondreclame en de stimulansen van de leerkrachten LO een katalysator zijn. De SNS-pas is in feite zo goed als gratis, want veel mutualiteiten betalen 15 tot zelfs 45 euro terug.”

De twee middelbare scholen in Asse, het Atheneum en Sint-Martinus, scharen zich alvast achter het initiatief. In de week van 23 tot 27 januari kunnen alle leerlingen uit de tweede en derde graad het SNS-aanbod alvast gratis uitproberen. De bon is te downloaden op de site.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk