Carnavalsgroepen kunnen bij Baka terecht

Er is een oplossing voor de carnavalsgroepen van Aalst die door de brand aan de carnavalshallen 1 en 10 geen werkplaats meer hadden.

De stad gaat een deel van de loodsen huren van Chalets Baka aan het Wijngaardveld.

“Deze locatie is uitstekend gelegen, we moesten natuurlijk ervoor zorgen dat het ook brandveilig was en dat heeft wat tijd in beslag genomen. Aanvankelijk leek het zelfs niet te lukken maar de eigenaars zijn de stad ter wille en zijn bereid een aantal aanpassingen te doen. Vooral voor de groepen ben ik tevreden want een geschikte locatie vinden op Aalsters grondgebied was geen sinecure”, aldus burgemeester Christoph D’Haese (N-VA).

“Er waren een aantal knelpunten maar we zijn er uit gekomen. We gaan de ruimte nu huren voor twee jaar. Dat geeft ons wat comfort”.

Ook eigenaars Gerrit en Hans De Backer zijn tevreden. “Wij hebben deze loods zelf gebouwd en er is voldoende plaats voor tien groepen en onze activiteiten. We gaan nu zo snel mogelijk een scheidingswand optrekken en de elektriciteit aanpassen. “ Als alles volgens schema verloopt kunnen ze half oktober in hun nieuwe loods terecht.

Een loods waar ook nog andere carnavalsgroepen (zij die op een wachtlijst staan) terechtkunnen werd niet gevonden.