Administratief centrum Aalst hoger dan toegelaten

Heeft de stad Aalst een bouwovertreding begaan of niet? Dat is de vraag die nu wordt gesteld. In de kranten meent een anoniem oppositieraadslid van wel.

Het stadsbestuur van Aalst zit verveeld met de metershoge technische installatie bovenop het nieuwe stadhuis aan het Werfplein. Omdat het om een bouwovertreding zou gaan, vinden critici dat de werf, net als in de privésector, moet stilgelegd worden.

‚ÄúWe onderzoeken hoe dit is kunnen gebeuren en zullen een regularisatie aanvragen‚ÄĚ, reageert AGSA-directeur Gwen Vreven.

Noch de stad zelf, noch het Autonoom Gemeentebedrijf voor Stadsontwikkeling (AGSA), dat het nieuwe stadhuis realiseert, was er bij de offerte van op de hoogte dat de aannemer de machines ver buiten de vergunning zou bouwen. De verklaring ervoor kregen ze pas in augustus.