Geboortelaan langs de Kouter

In Peizegem kon je zaterdag de vrijwilligers van Natuurpunt aan de slag zien bij het aanplanten van de geboortelaan langs de Kouter. Ter vervanging van de eiken die dit voorjaar werden gerooid, worden er haagbeuken langs de huizen en  hagen langs de akkers aangeplant. Zaterdag werd ongeveer 700 meter haag aangeplant.

De haag bestaat uit inlandse soorten zoals hazelaar, kardinaalsmuts, gelderse roos, inlandse vogelkers en rode kornoelje. Allemaal soorten waar vogels, vlinders en andere insecten graag naartoe komen. Deze haag zal op termijn een windscherm vormen voor zowel de fietsers als
voor de akkers. Achter dit windscherm zullen de vruchten op de velden beter groeien doordat er een warmere zone gecre√ęerd wordt over een honderdtal meters.
Het plantgoed werd aangekocht via het RLGC (Regionaal Landschap Groene Corridor). De gemeente ondersteunt dit project financieel via de Gnop. Op een latere datum zullen de leerlingen van de Tuinbouwschool van Merchtem helpen de haagbeuken een plaats te geven.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk