Kenneth Van Lierde nieuwe voorzitter Feestcomité

Kenneth Van Lierde (43) is kandidaat om de nieuwe voorzitter van het Aalsterse Feestcomité te worden. N-VA Aalst draagt Kenneth voor, minder dan een week nadat Christophe Troch om professionele redenen het Feestcomité moest verlaten.

“We willen snel schakelen”, zegt N-VA-fractievoorzitter Kristof Devos. “Met Kenneth kan het FeestcomitĂ© een vlotte doorstart maken”.

Het Sint-Maartensfeest staat voor de deur en ook Carnaval komt al in zicht. Het FeestcomitĂ© kan dus niet lang zonder voorzitter blijven, nadat Christophe Troch (‘de Floeren’) om professionele redenen het FeestcomitĂ© moest verlaten.

“De werking van het FeestcomitĂ© mag niet in het gedrang komen”, zegt Kristof Devos namens N-VA. “De feesten van de Aalstenaars zijn te belangrijk. Gelukkig heeft het FeestcomitĂ© met Kenneth Van Lierde een sterke en logische opvolger in huis”.

Kenneth Van Lierde zit al 2,5 jaar in het FeestcomitĂ©, en was nauw betrokken bij de nieuwe aanpak van Christophe Troch. “Als voorzitter heeft Christophe Troch gewerkt aan de verjonging en professionalisering van het FeestcomitĂ©. Kenneth Van Lierde is helemaal mee met deze vernieuwing, en kan er zelf symbool voor staan”, aldus Devos.

“Kenneth is een graag geziene figuur in Aalst, in het carnavalsmilieu en in het FeestcomitĂ©. Hij staat niet geboekstaafd als een partijsoldaat en is niet gelieerd aan Ă©Ă©n bepaalde carnavalsvereniging. Zijn neutraliteit, zijn natuurlijke feeling bij alle actoren en factoren van feestvierend Aalst, zijn ernst en uitstraling maken van hem de logische en de ideale nieuwe voorzitter”.

Kenneth is vereerd dat N-VA hem voordraagt. Om voorzitter te worden, heeft Kenneth nu de handtekeningen nodig van minstens de helft van alle leden van het Feestcomité.

“Ik heb er zin in”, zegt Kenneth. “Ik wil de komende dagen zoveel mogelijk steun verzamelen voor mijn kandidatuur”. Als voorzitter wil Kenneth verder bouwen op de fundamenten die de voorbije twee jaar gelegd zijn onder leiding van Christophe Troch. “Het feestcomitĂ© bruist weer van de nieuwe ideeĂ«n. Samen kunnen we onze Aalsterse feesten nog aangenamer maken voor de feestvierders en de bezoekers”.

(foto Kristof Devos en Kenneth Van Lierde)