Opgravingen aan Rozendreef maar ook Siesegemkouter

Archeologen in opdracht van Solva hebben aan de Rozendreef historische baksteenovens teruggevonden en woningresten ontdekt uit de metaaltijd, zo’n duizend jaar voor Christus. De ovens hebben te maken met de verdwenen abdij Ten Rozen. De buurt is enthousiast.

‘De 10 archeologen hebben puik werk geleverd op de site. Hun uitleg was zeer deskundig. Archeoloog Arne wist te vertellen dat hun onderzoek tegen begin augustus 2015 moet afgerond zijn. De komende dagen doen zij nog uitgebreider onderzoek op het hoger-gelegen terrein, meer bepaald op de hoek van de Botermelkstraat met de Oude Abdijstraat). Benieuwd welke vondsten daar nog worden bovengehaald.’

Er wordt nog meer gegraven in de stad want in het kader van de bouw van het crematorium op de Siesegemkouter komt er een archeologisch vooronderzoek.

Er worden namelijk ook daar sporen verwacht uit de metaaltijden (2000 – 50 v. Chr.). Aan de noordelijke rand van het projectgebied bevindt zich naar alle waarschijnlijkheid begraving uit de midden-bronstijd.

Wanneer de werken starten is niet duidelijk.