Chris Froome en Peter Sagan op 80ste NaTourcriterium Aalst

Gele trui Chris Froome en groene trui Peter Sagan komen maandag 27 juli naar het 80ste NaTourcriterium in Aalst. Dat werd vanavond bevestigd op de persvoorstelling van het oudste en belangrijkste NaTourcriterium, daags na het einde van de Tour op de Champs Elysees.

Aan de profkoers om 19 uur nemen 37 renners deel, die 107 km rijden, verdeeld over 65 rondjes in het stadscentrum. De omloop is identiek als vorig jaar, dus over de vernieuwde Hopmarkt.

Naast Froome en Sagan worden ook zes Belgische toppers aangekondigd. Vier Belgen uit de Tour – Julien Vermote, Sep Vanmarcke, Kenneth Vanbilsen en Serge Pauwels – worden aangevuld met Iljo Keisse en kersvers Belgisch kampioen Preben Van Hecke.

Voorafgaand is er om 17 uur opnieuw de Gentlemen Classic met bekende oud-wielervedetten als Lucien Van Impe, Willy Teirlinck, Roger De Vlaeminck, Herman Van der Slagmolen, Ronny Van Holen, André Meganck en Paul De Baeremaeker.

Het wielerfestijn start al om 13 uur met een brandweerwedstrijd, om 14 uur gevolgd door een G-tour door de provincie Oost-Vlaanderen  en om 15 uur de Cardiotour door het OLV-ziekenhuis Aalst-Asse-Ninove.