De Graanmarkt wordt een gezellige troef

Er komt een gezellig plein bij in de stad Aaalst. De vzw Aalst Troef gaat deze zomer de Graanmarkt, vlakbij de Grote Markt en het station, omtoveren tot een plein waar je kan genieten van de zon, of relaxen in de schaduw maar wel kan proeven van een heerlijke cocktail.

Strandstoelen, ligbedden, muziek, gezellige verlichting,.. ze moeten er voor zorgen dat de zomer extra leuk wordt met de Graanbar.

Vanuit een omgebouwde caravan, zijn er cocktails of bier te koop maar ook Gin Tonic ontbreekt niet. De Graanbar is open van 26 juni tot 27 juni, van 2 juli tot 5 juli, 28 augustus tot 30 augustus en tussen 4 september en 6 september. Telkens vanaf 15 uur.

Aalst Troef is een nieuw opgerichte vzw en heeft tot doel het promoten van het sociale leven in de stad Aalst enerzijds en bij te dragen aan lokale goede doelen anderzijds. Aalst Troef wenst zich hiertoe te richten op het organiseren van evenementen die het sociaal weefsel van Aalst versterken.

De VZW wil dit doen door interactie tussen de stad en haar inwoners te creëren, onder meer door een creatief gebruik van de publieke ruimte. De opbrengsten van de Graanbar gaan naar het goede doel van Leo Club Aalst, het begeleidingstehuis ter Muren in Erembodegem.

Hier worden kinderen en jongeren opgevangen met een problematische opvoedingssituatie.