Winkeliers ook positief over éénrichtingsverkeer Moorselbaan (+ video)

De handelaars in de Moorselbaan in Aalst zijn niet allemaal tegen het éénrichtingsverkeer. Op haar Facebookpagina pakt Sandra De Wolf de wijzigingen kordaat aan.

Ze verspreidt een plannetje met alternatieve routes om bij haar winkel te geraken en ze maakt reclame met het feit dat er nu meer parkeerplaatsen zijn.

‘Sinds vorige week is de Moorselbaan eenrichting geworden. De rijrichting is staduitwaarts. Er kan nu ook langs beide kanten van de Moorselbaan geparkeerd worden (vooral in het eerste deel van de straat) en er zijn twee grote parkings vlakbij (Hoveniersparking en parking bereikbaar via Slotstraat).’

‘Ook in de Doolhofstraat is er regelmatig parkeergelegenheid op slechts een paar tiental meter van onze winkel. Er is dus méér parkeergelegenheid dan vroeger in de buurt van onze winkel!

Buurtcomité tegen

Eerder deze week werd schepen Ilse Uyttersprot (CD&V) gespot op een vergadering van het buurtcomité dat ijvert voor tweerichtingsverkeer op de Moorselbaan. In het schepencollege besliste ze echter mee over het tijdelijk invoeren van éénrichtingsverkeer. De proefopstelling loopt amper één week.

De schepen haalde met haar aanwezigheid zelfs de krant. Op haar Facebook zegt ze er geen graten in te zien.

‘CD&V is altijd heel duidelijk geweest in haar standpunt omtrent de Moorselbaan. Vertegenwoordigers uit alle politieke partijen (behalve SD&P) lieten zich reeds zien op deze vergadering van de buurt. Als je wil weten wat er leeft onder de bevolking dan is dit niet meer dan normaal. Na 2 weken proefopstelling poolshoogte nemen en luisteren naar mensen is voor mij de essentie van democratie’, aldus Uyttersprot.

Binnen de meerderheid is er duidelijk opnieuw een hele grote barst.