Strijd tegen inbraken loont

De politie van de zone AMOW heeft al een hele tijd de strijd tegen inbraken in woningen hoog op zijn prioriteitenlijstje staan. En dat dat wel degelijk effect heeft, bewijzen de cijfers. In de eerste twee maanden van 2015 daalde het aantal inbraken en inbraakpogingen van 130 naar 106. Van die 106 bleven 35 gevallen beperkt tot een inbraakpoging.

Asse voert het lijstje aan met 51 aanvallen op woningen, Wemmel volgt met 41. Opwijk (9) en Merchtem (5) hebben meer geluk op dit gebied. Met het terugdringen van het aantal inbraken realiseert de politie van AMOW één van zijn prioritaire doelstellingen.

In januari werden 9 daders van diefstallen opgepakt. De politie blijft echter aandringen op preventie: er zijn zoveel manieren om je huis te beveiligen en het aantal ‘pogingen’ bewijst dat dieven aan de haal gaan wanneer ze teveel weerstand ontmoeten.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk