'Kluisbos moet blijven, geen jumping dus'

Raldes, Bos+ en omwonenden van de Affligemdreef blijven strijden om het behoud van de bosuitbreiding op het Oud Vliegveld verder zetten.

Ze vragen om de lopende democratische procedures te respecteren en de nv Hof Somergem aan te sporen om de recent in het bos aangevatte werken – met grote schade aan het bos tot gevolg – te staken in afwachting van de afloop van de lopende juridische procedures.

‘Als medeorganisator van de internationale jumping en tevens als belangrijk sponsor heeft het stadsbestuur van Aalst, bovenop haar toezichthoudende en politionele bevoegdheid, ook duidelijk het nodige zeggenschap om de werken voorlopig te laten stopzetten’, klinkt het bij de actievoerders.

‘Of speelt het stadsbestuur liever onder Ă©Ă©n hoedje met de nv Hof Somergem op welke wijze ze verzaakt aan haar plicht tot het koesteren van het algemeen belang.’