Bord ‘Verboden te toveren’ verdwijnt binnenkort dan toch door werken: “Geen haast bij want het trekt de aandacht”

Na de farce met het bord over de ‘gestolen’ in plaats van ‘gesloten’ Tuchthuisbrug aan de Rondeweg, stelt zich de vraag wat er met een ander stilaan iconisch bord in het Vilvoordse centrum gaat gebeuren. ‘Verboden te toveren’ staat er namelijk al een hele poos te lezen, mét bijhorende illustratie, in plaats van ‘Verboden te voederen’ maar daar komt binnenkort een einde aan…

Aan de Onze-Lieve-Vrouw van Goede Hoopkerk staat al lang een bord dat verbied om de duiven te voederen en zo een plaag in de hand te werken. Een creatieve ziel ging met het bord aan de slag en maakte er ‘Verboden te toveren’ van waarbij ook de afbeelding werd aangepast compleet met toverstokje en sterretjes. Het bord, dat nog steeds geregeld een glimlach tovert op het gelaat van verbaasde voorbijgangers, staat er intussen al een hele poos zo. Maar door de grootscheepse werken aan het Heldenplein van De Werkvennootschap komt daar wel verandering in.

“Dit bord staat in de werfzone en zal dus binnenkort sowieso verdwijnen wanneer de werken aan dat deel starten”, zegt schepen van Openbare Werken Katrien Vaes (Open VLD). “Echt haast is er mijn inziens wel niet bij want het staat niet in de weg en het trekt de aandacht waardoor de ‘echte’ boodschap, ‘Niet voederen’ dus, eindelijk ook eens aankomt. Erger zou zijn dat mensen met verkeersborden knoeien. Zo heeft recent iemand ten onrechte ergens een bord ‘Plaatselijk verkeer’ aangebracht. Dat wordt in principe dan wél snel verwijderd.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise