Zennestad bereidt zich voor op hitte met lokaal actieplan

De komende dagen kunnen de temperaturen hoog oplopen. Met het lokaal actieplan ‘Warme Dagen in Vilvoorde’ focust het bestuur op ouderen en personen in een moeilijke sociaal-economische situatie. Beide groepen zijn namelijk risicogroepen bij zeer warm weer.

Niet alleen treden er bij hoge temperaturen gezondheidseffecten op, ook het sterftecijfer piekt. Met de campagne ‘Warme Dagen’ roept de Vlaamse overheid lokale besturen op om extra waakzaam te zijn. De acties in Vilvoorde zijn divers: preventieve boodschappen verspreiden via flyers, uitdelen van drinkflessen of gratis kraantjeswater ter beschikking stellen in de lokale dienstencentra.

Ouderen die hulp nodig hebben tijdens warme dagen, bijvoorbeeld om boodschappen te doen of de hond uit te laten, kunnen beroep doen op vrijwilligers. Heb je hulp nodig wanneer het kwik de hoogte in schiet of wil je dat iemand komt kijken of alles goed gaat? Schrijf je in bij het Sociaal Huis (Kursaalstraat 40), 02/257.98.29 of inschrijvingen.sociaalhuis@vilvoorde.be. Een vrijwilliger of gemeenschapswacht komt jouw kant uit. Ben je iemand die zelf hulp wil bieden aan ouderen tijdens warme dagen? Meld je dan als vrijwilliger bij het Sociaal Huis. Meer informatie op www.vrijwilligerswerk.be/vacature/34179. Op www.warmedagen.be lees je meer over de campagne en de rol die eenieder kan spelen.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise