Zwanen met zes kuikentjes op stap in centrum

Het was een echte beestenboel vorige week in Vilvoorde centrum. Een zwanengezinnetje bestaande uit de twee ouders en liefst zes kuikens hadden beslist om een uitje te maken door de straten, tot verbazing van passanten en bewoners. De politie kwam er aan te pas om hen uiteindelijk veilig door de stad te loodsen.

De zwaantjes waren al vroeg op trot in de Zennestad. “We kregen woensdag om 6.10 uur reeds een eerste melding”, zegt woordvoerster Catherine Bodet van de politiezone VIMA (Vilvoorde-Machelen). “Toen bevonden ze zich nog op de rotonde van Luchthavenlaan. Bij aankomst van de ploeg waren ze echter al verder doorgewandeld – weg van de straat en het verkeer waardoor er geen gevaar of hinder was.”

Een paar uur later doken de dieren echter opnieuw op. “Ze hebben op een gegeven moment blijkbaar hun weg verdergezet. Ze werden rond 9.45 uur opnieuw aangetroffen in de d’Aubreméstraat. Vandaar uit heeft onze patrouille ze dan deskundig begeleid naar het Hanssenspark. De twee zwanen en zes kuikens werden daar veilig en wel afgezet.”

De avonturen van de ganzenfamilie waren uiteraard een attractie op zich voor geamuseerde voorbijgangers en omwonenden.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise