500 jeugdspelers bij KHO Wolvertem Merchtem

Als er één club was die passief bleef tijdens de transferperiode dan noemt die wel KHO Wolvertem Merchtem. Maar waarom zou je als club de markt op trekken als er voldoende talent rondloopt in eigen huis? De club zet geweldig in op de jeugdwerking en dat blijft niet zonder resultaat. Kijk maar eens naar vorig seizoen toen er zich weeral enkele jonge elementen manifesteerden om er met doelmannen Blade  Van Dijck en Simon Pannecoucke, Celal Karaçay en Victor Hofman enkele te noemen.

Voor volgend seizoen zal de club iets meer dan 500 jeugdspelers rijk zijn. Daarvoor zijn ook een pak trainers nodig, liefst 36 in totaal. Die trainers werden na afloop van dit seizoen getrakteerd door de ouderraad. Die ouderraad zijn meestal vaders en moeders die meehelpen bij organisaties en evenementen bij de club. Het gros van de trainers was aanwezig. Zij blijven ook volgend seizoen de club trouw en dat is al heel wat want jeugdtrainer lijkt stilaan ook een knelpuntberoep te worden.

Kevin Bogemans, Dimitrir Haverals en Benny Smismans

“We zijn inderdaad nog naar vijf mensen op zoek,” aldus technisch verantwoordelijke jeugdopleiding (TVJO) Benny Smismans. “Wij kijken uit naar trainers met een hart voor de jeugd of mensen die willen meewerken aan de opleiding daarvan. In die optiek staren we ons niet blind op klassementen. En de jongeren krijgen kansen bij deze club. Vorig seizoen speelden er acht eigen producten mee bij de fanion!”

“Er zijn nog vacatures bij de U8, U9, U12 en U17. Ook bij de U6 en Multimove mogen er nog enkele mensen bijkomen. Enkel voor de twee laatste groepen zijn er nog wat plaatsen vrij voor spelertjes. In alle andere reeksen zitten we aan onze limiet.”

In die ganse jeugdinfrastructuur wordt Smismans bijgestaan door Dimitri Haverals en Kevin Bogemans. Eerstgenoemde fungeert als assistent of ATVJO en Merchtemnaar Bogemans is verantwoordelijk voor de doorstroming bij de jeugd tot aan de beloften en finaal naar het eerste elftal. (eb)

Topartikels bij Goeiedag.be