Werken Stationlei schuiven na bouwverlof door naar Heldenplein

De ingrijpende werken in de Stationlei in Vilvoorde zitten op schema. De huidige fase in het gedeelte tussen het station en de Witherenstraat zal tegen het bouwverlof grotendeels klaar zijn. Daarna verschuiven de werken richting Heldenplein.

De Stationlei ondergaat sinds januari een grondige metamorfose. Ondergronds werd een gescheiden riolering aangelegd. Met vrije busbanen in het midden en een dubbelrichtingsfietspad met voetpad aan de kant van het park kreeg ook de nieuwe infrastructuur vorm. Aan de andere zijde werd een voetpad, parkeerstrook en rijstrook aangelegd. Het gaat slechts om één rijstrook voor gemotoriseerd verkeer. Met de auto kan je enkel vanaf het Stationsplein richting Heldenplein rijden. Fietsers en het openbaar vervoer kunnen wel in beide richtingen de Stationlei gebruiken.

Tot aan het bouwverlof staat de afwerking van de verhardingen op de planning. “We leggen nog de parkeerstrook en het voetpad aan, aan de kant van het zwembad”, zegt Ief Janssens van De Werkvennootschp. “Aansluitend volgt de aanleg van het voetpad en asfaltering van het fietspad aan de kant van het park. Door aanvoerproblemen van de natuursteen lukt het niet om het voetpad aan de kant van het park voor het bouwverlof af te werken. Dit doen we in augustus wanneer de voorbereidende werken starten op het Heldenplein.”

“Na het bouwverlof starten we met de werken aan het Heldenplein en verdwijnen de twee rotondes om vervangen te worden door twee verkeerslichtengeregelde kruispunten. Deze werken duren nog tot medio 2023.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise