Parkenparade brengt rust en geluk naar Hanssenspark

Tijdens de ‘Parkenparade’ op 19 juni organiseert stad Vilvoorde allerlei activiteiten in het teken van rust en geluk in het Hanssenspark. Een ideaal moment dus om met familie of vrienden even afstand te nemen van de stad en van de natuur te genieten.

Ook dit jaar richt Toerisme Vlaams-Brabant de spotlights op de kastelen, parken en tuinen in de Groene Gordel. “Het 6,2 hectare grote Hanssenspark is één van de acht parken in Vilvoorde en de uitgelezen plek om heerlijk te vertoeven in het groen”, zegt schepen voor Openbaar Domein Katrien Vaes (Open VLD). “Het park vormt de groene link tussen het centrum en de grote stadsvernieuwingsprojecten van Watersite en de stationsomgeving. Kortom, zeker een bezoekje waard.”

“Na de corona-editie van vorig jaar, kunnen we kunnen we dit jaar ons centrale Hanssenspark in de kijker te zetten dankzij een uitgebreid programma: van yoga-sessies tot salsa-initiaties, goocheltrucs voor jong en oud, een stiltewandeling en live-muziek”, vervolgt schepen van Duurzaamheid Tine Paredis (CD&V). “Met de picknicktafels en picknickmanden kan iedereen volop gezellig vertoeven in het park. Voor de volgende editie kijken we al naar het park Drie Fonteinen met als blikvanger de vernieuwde fiets- en voetgangersbrug.”

Voor een aantal activiteiten is inschrijven aanbevolen. Alle informatie is terug te vinden op www.vilvoorde.be/parkenparade.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise