Reuzenaronskelk in bloei in Plantentuin

De ‘bloem’ van de aronskelk is vorige zaterdag weer opengegaan in de Plantentuin van Meise. Het was al de zestiende geregistreerde bloei. De reuzenaronskelk mat 255 centimeter.

De reuzenaronskelk (Amorphophallus titanum), algemeen bekend als “stinkbloem” of “penisbloem”, is een zeldzame soort die enkel in de tropische bossen van Sumatra in het wild voortkomt. Een titaan die ook zijn naam eer aan doet, want hij heeft de grootste “bloem” ter wereld.

De bloei duurt slechts een kleine 48 uur en is zowel visueel als op het vlak van geur een spektakel. De karakteristieke geur van rottend vlees die door de reuzenaronskelk wordt verspreid, is bedoeld om in zijn natuurlijke omgeving bestuivende insecten aan te trekken. Zowel zaterdag als zondag bleef het domein in Meise open tot 21 uur, zodat iedereen de kans kreeg om de reuzenaronskelk te zien en te ruiken.

Foto: Plantentuin Meise

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise