30ste editie van ‘Brocante op den Dries’ komt eraan

De Vrienden van de Beigemse Brocante maken zich samen met de Koninklijke Muziekvereniging De Rochusvrienden en vzw De Raster op voor de 30ste ‘Brocante op den Dries’ in Beigem. Er worden bij goed weer zowat 10.000 bezoekers verwacht.

Al dertig jaar staat Beigem bekend van de grootste brocantemarkt ten noorden van Brussel. “De Beigemse Brocantemarkt op den Dries heeft haar naam niet gestolen. Een dries is namelijk een driehoekig marktplein dat de Franken op verschillende plaatsen en niet te ver van elkaar inrichtten. Het diende als ontmoetingsplaats en om handel te drijven.

De eerste markt werd georganiseerd in 1992 en was beperkt tot de Coppendries en de hoek met de Beigemsesteenweg. In 1995 waren dat er 200. Gezien het succes werd de markt, één jaar later, op de Beigemsesteenweg verlengd van het kruispunt met de Meerstraat (Humbeek) tot het Gemeentehuisplein (Beigem), waar de Gemeentehuisstraat ook nog eens aan toegevoegd werd. Hierdoor bereikte de markt zijn maximum van 250 standhouders met maximum 300 standplaatsen.

Om de typische gezelligheid te behouden, werd beslist de markt niet verder uit te breiden. Nu is de Brocante al verspreid over 2,5 kilometer. Een 40-tal vrijwilligers leiden alles in goede banen.

Er is ook kermis in Beigem en er zijn drie gelegenheidscafés. Die worden uitgebaat op de Coppendries, het Gemeentehuisplein en de Molenstraat. Er zijn streekbieren, hamburgers, pensen, braadworsten, taarten en nog veel meer te verkrijgen. De opbrengsten zijn bestemd voor twee goede doelen: activiteitencentrum De Raster en muziekacademie de Rochusvrienden.

De antiek-, brocante- en vlooienmarkt is open op zondag 19 juni van 10 tot 18 uur op de Dries in Beigem.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise