Voor het tweede jaar op rij geen carnavalsstoet in Zennestad: “Het is nog te vroeg”

Er komt voor het tweede jaar op rij geen carnavalsstoet in de Zennestad. De carnavalskermis gaat mogelijk wel door.

“We gaan de carnavalsstoet helaas moeten annuleren omdat het nog wat te vroeg is”, zegt schepen van Feestelijkheden Moad El Boudaati (Vooruit). “Hier zouden altijd meer dan 5.000 mensen op afkomen – wat het dus toch een heel groot evenement zou maken – en je kan daar moeilijk de nodige afstand laten bewaren.”

“We gaan net als vorig jaar wel voor een alternatief zorgen waarbij we carnaval zichtbaar gaan maken in het straatbeeld. Dat zal gebeuren aan de hand van vlaggen en via de handelaars. Ook op de scholen zullen we de kinderen toch wat carnavalssfeer bezorgen. Uiteindelijk is de stoet er toch vooral voor hen – denk maar aan de snoepjes die worden gegooid. We gaan de scholen digitale maskers bezorgen die ze kunnen uitprinten en waarmee de kinderen aan het knutselen kunnen slagen. Bedoeling is dan om een gezamenlijke foto in te sturen per klas waarmee ze een prijs kunnen winnen. Zo zal de winnaar volgend jaar mee mogen paraderen op de stoet. Het is iets klein maar toch wel tof voor de kinderen.”

De carnavalskermis gaat mogelijk wel door. “Daar zal ik samen met schepen van Lokale Economie Didier Cortois volgende week een beslissing over nemen. Wat dat betreft ziet het er wel iets gunstiger uit maar dat zeg ik nog met het nodige voorbehoud.”

Het is het tweede jaar op rij dat de carnavalsstoet niet door de Vilvoordse straten trekt op Vastenavond, dit jaar op dinsdag 1 maart. In 2020 ging de stoet nog net uit voor er een paar weken later een algemene lockdown volgde.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise