11.11.11-Vilvoorde geeft ‘investeringsadvies’ voor een betere wereld

11.11.11 lanceerde zaterdag in Vilvoorde haar campagne ‘Investeer in een betere wereld’. Onder de luifel op de Grote Markt gaven experten in een pop-up kantoor advies aan alle geïnteresseerden informatie over ‘de beste investeringen waar iedereen beter van wordt’.

“Investeren doet iedereen”, legt Erik Van Mele van het Vilvoordse 11.11.11-comité uit. “In kinderen, relaties of misschien in een woonst, een opleiding, vrijwilligerswerk, … Maar de beste investering is er eentje waar iedereen beter van wordt. Het voorbije anderhalve jaar ondervonden we allemaal hoe sterk onze levens met elkaar verbonden zijn. Wat hier gebeurt heeft impact elders. En omgekeerd.”

Er werd tijdens de actie specifieke informatie verstrekt over ‘investeringen’ in menswaardige arbeidsomstandigheden, investeringen in mensenrechten, in onderwijs voor meisjes, investeringen in eerlijke handel, in lokaal beleidsbeïnvloedingswerk over marktoegang voor kleine boeren, investeringen in de strijd tegen de klimaatverandering, in mobilisatie van de bevolking voor eerlijke belastingen en nog vele andere zeer rendabele manieren om uw geld te doen renderen.

Bij dit alles werd eerlijke koffie geserveerd en de geïnteresseerden kregen zelfs een symbolisch startkapitaal van 3 geldbiljetten van 11 euro als aanmoediging. “Internationale solidariteit is het antwoord op de uitdagingen waar we voorstaan. We roepen daarom op om mede-investeerder te worden voor een betere wereld. Door samen de scheve verhoudingen recht te trekken, zetten we stappen vooruit. En iedereen kan deel uitmaken van die hoopvolle verandering”, aldus nog Van Mele.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise