Séverine opent haar ‘Bar Jeanne’ in beschermde pachthoeve Domein Drie Fonteinen

Séverine Dargent (47) is aan een nieuw horeca-avontuur begonnen. Ze opende vrijdag haar ‘Bar Jeanne’ in de pachthoeve van Domein Drie Fonteinen. “Ik wil de mensen een vakantiegevoel geven in deze unieke setting.”

De Pachthoeve is een bouwkundig erfgoed in een beschermd landschap van 50 ha, is 2.250 m2 groot en bestaat uit een koetshuis met stallen en een neerhoeve met jachtpaviljoen. Begin 2020 startte Vilvoorde een zoektocht naar een nieuwe bestemming. Uiteindelijk werd beslist dat er een duurzaam cohousingproject in zou komen. In een erfpachtformule blijft de stad eigenaar maar heeft de erfpachtnemer het volle genot gedurende 99 jaar. Projectontwikkelaar Heem zal de pachthoeve restaureren en omvormen tot een cohousingproject van een twaalftal woningen.

Intussen werd ook gezocht naar een tijdelijke invulling in afwachting van de bouwplannen. Séverine Dargent zal er eerst een zomer- en dan een winterbar in uitbaten. De Française woont al vier jaar in Vilvoorde en heeft al een horeca-avontuur achter de rug met ‘The Girl in My Soup’ in de Guldenschaapstraat. “Maar daar had ik geen terras en door corona heb ik toch wat schrik gekregen. Dus kwam dit project als gelegen.”

‘Bar Jeanne’ moet vooral een oase van rust worden in het park Drie Fonteinen. Je zal je kunnen neervleien op verschillende (overdekte) terrassen en een mini-strandje zal nog extra bijdragen aan de vakantiesfeer. Aan de sfeervolle omkadering zal het niet liggen. Er komt zelfs een klein terras met naar verluidt ‘het mooiste uitzicht van Vilvoorde’.

Séverine ziet het alvast helemaal zitten. ‘Lokaal en duurzaam’, zijn haar credo. “Vanaf drie uur in de namiddag zal je hier koffie kunnen drinken maar ook lokale biertjes en wijn.”

‘s Avonds zal je er ook terecht kunnen voor lekkere gerechtjes. “Ik kook graag. Libanese bordjes, Franse gerechtjes, maar ook Italiaanse en Marokkaanse specialiteiten. Een beetje afhankelijk van mijn goesting (lacht).”

Ook voor rommelmarkten en workshops zal je de komende in de pachthoeve terecht kunnen én uiteraard feestjes. “Op vrijdagavond komt er om de twee weken een dj-set. Daarbij ook thema-avonden met bijvoorbeeld als Franse chansons. Daar is men in Vilvoorde zot van (lacht). Sociaal zijn en mensen eten en drinken aanbieden: ik doe dat supergraag. In een park heb je ook altijd een leuke mix: oud, jong, gezinnen, families,… De ambiance en het contact met de mensen, daar kijk ik vanaf vrijdag naar uit. Ook al is het maar voor zes maanden maar dan zien we wel weer verder. Hopelijk met een goeie ervaring op zak.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise