Zomers Vilvoorde ‘21 biedt voor elk wat wils

Na een jaar waarin heel wat evenementen in het water vielen door de coronapandemie biedt de stad Vilvoorde opnieuw een volwaardige zomerprogramma aan. Wandelingen, muziek, theater, foodtrucks vormen de rode draad van Zomers Vilvoorde ‘21.

“Deze zomer belooft er een te zijn vol met activiteiten voor zowel jong als oud. Het is voor ons een hele opluchting dat er weer veel kan doorgaan”, zegt cultuurschepen Moad El Boudaati (Vooruit). “We hebben echt alles op alles gezet om er een geslaagde editie van te maken.”

In samenwerking met verschillende lokale verenigingen en de lokale stadsgidsen zijn er op donderdagavond opnieuw de ‘Zomerse Avondwandelingen’. Van begin juli tot half september – 2 weken langer dan normaal – kan je de stad ontdekken tijdens een begeleide wandeling. Bovendien voorziet het programma zowel in juli als augustus telkens een extra fietstocht, gezamenlijke jogging en rollertour.

Na de succesvolle eerste editie in 2020 organiseert de stad ook opnieuw een Expo1800: 4 verschillende tentoonstellingen, telkens rond 1 thema. Houd je fototoestel in de aanslag en misschien wordt jouw foto tentoongesteld in 4 Vilvoordse wijken. In elke wijk worden gedurende 3 weken 16 foto’s tentoongesteld. Meer info vind je binnenkort terug op www.vilvoorde.be/expo1800.

Muziekliefhebbers kunnen opnieuw hun hartje ophalen op de Parkiesconcerten in het Duchéhof gedurende vier woensdagen in de maand augustus. Ook het SMAAK-festival komt ook terug. Zij zijn nog volop bezig met hun programma. September wordt ook opnieuw een drukke evenementenmaand met het Gordelfestival, Open Monumentendag, een Autovrije Zondag XL (20e editie) met de Jeugddag, Plein Publicq straattheaterfestival en een verenigingenmarkt.

Een gedetailleerd overzicht vind je terug op www.vilvoorde.be/zomersvilvoorde.

Foto ter illustratie

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise